Wednesday, July 20, 2005

Detta är Media - eller?

Är detta en blog som ibland talar om ämnen som kan tolkas som media? Adland "Dabitch" som hon kallar sig tycker inte det. Därför gick hon in och ändrade kategoriseringen på ett ämne jag anmält på intressant.se. Okey för det, det stör mig inte så mycket som det kan verka, samtidigt ställer jag mig frågan varför Adland inte anser att det jag skriver om är media. Jag ställde frågan till Adland i kommentaren. Och fick ett svar från henne som jag kan köpa.
Så jag har inget otalt med Adland på något sätt, men min fråga till henne var mer retorisk. Adland tyckte att jag skulle pinga under kultur. (Adlands kommentar kan läsas i min text som har rubriken: "DU ÄR EN ....kvinnohatare!" )

Vad är då kultur? Läs kultursidorna i dagspressen och se hur mycket av det som du läser är sånt som du tycker känns som kultur. Ställ dig sen frågan hur mycket det är som inte räknas som media.

Som illustratör gör jag illustrationer till artiklar i media, storyboards till reklambyråer, konst till egna utställningar samt en del samarbeten med olika arkitekter. På vilket sätt är detta inte media. Och på vilket sätt är det "bara" kultur.

illustration Stefan Lindblad, copyright 2005.

Stefan Lindblad
Illustratör & konstnär

No comments: