Thursday, September 29, 2005

Quarks kopierade logga - de svarade mig

Jag fick då ett svar av QUARK, efter att jag mailade deras presscenter om att deras logga var minst sagt lik loggan som Scottish Arts Council redan innehar. Deras svar var att de var" överaskade över likheten mellan deras logotyper, och att det var helt oavsiktligt". Det tror jag också att det var, men trots att de gjort varumärkessökningar så blev det alltså så här.

För 100 eller kanske 50 år sen fanns det inte lika många företag i världen antar jag, och om man hade den tidens mängd företag i dagens samhälle skulle det kanske vara lättare att kolla om en logga redan är i bruk, men se det var det alltså inte. Trots internet. Eller så har formgivaren, byrån som gjorde loggan inte kollat ordentligt, eller rent av struntat i att de var lika, och sen levererat loggan till kunden QUARK. Vem vet.

Det lustiga är att deras helt olika hemsidor känns lite lika. Det är samma sorts formspråk. Det ligger väl i tiden, men ändå. Märkligt.

Nu ska jag fortsätta jobba med mina illustrationer till boken, samt mina målningar som jag måste börja jobba på snart igen, och som jag tagit en paus ifrån medans bokillustrationerna görs.

Stefan Lindblad
Illustratör & konstnär

2 comments:

Patrick said...

Scottish arts council är inte ensamma om logotypen:
http://www.creativepro.com/story/feature/23415-1.html

Stefan Lindblad said...

Jag missade den artikeln. Den var bra.
Tack för tipset.