Friday, January 27, 2006

KD politiker jämför Gaza med en kväll i Göteborg

Det slår mig som en jag vet knappt vad, får så idiotdumt uttryckt var KD politikern Annelie Enochssons, (kd riksdagsledamot och Samfundet Sverige-Israel), jämförelse mellan Gaza i Palestina med Göteborg i SVTs program Debatt: Kan vi lita på rapporteringen från Mellanöstern?

Där sitter den svenska politikern Annelie Enochsson, (kd) och säger att en vanlig kväll i Göteborg är VÄRRE än våldet i Gaza, Palestina. SVTs programledare Lennart Persson verkar så omedveten om vad hon just sagt, för något annat vill jag kan inte tänka mig, det vill säga att han skulle anse samma sak. Annelie Enochsson, (kd) har just där i debatt förklarat för mig varför jag inte kan rösta på KD. Å andra sidan går det ju inte att rösta på den sittande regeringen heller efter tsunamin. Ett svårt valår. Märkligt bete hon satte på sitt metspö.
Den där Annelie Enochsson, (kd) borde avgå, för kan nån förklara hur iskall som medmänniska man kan vara när man så lättvindigt verkar skita i männiksors lidande som hon verkar göra.
Eller hörde jag fel? Sade hon verkligen det där?

Jag har aldrig varit i Gaza, men jag skulle aldrig göra en sån jämförelse.

Stefan Lindblad
Illustratör & konstnär

No comments: