Thursday, December 28, 2006

Peter Kadhammars lågvattenmärke

Jag surfade in på Aftonbladets webbsida och läste artikeln där jämförelsen mellan Linda Rosing och Irakkriget gjordes. Läs den artikeln här>>

Jag skrev till Peter Kadhammar som av alla personer var den som skrev artikeln, eller påhoppet kanske jag skulle kalla det, både på Irakkriget och L. Rosing. Vad tycker ni?

Så här skrev jag: Hej Peter Kadhammar! Läste din attack på Linda Rosing och jämförelsen med Irak. Aningen osmakligt, men om du ändå gör en koppling så kan du väl ändå göra det mer smakligt & intelligent. Med all respekt för din egen person, du är säkert en hedersvärd person, jag menar det, men den här kopplingen haltar mycket. Och dessutom med all respekt igen för den tidning du arbetar för, det är ju inte New York Times direkt, men är det inte lite väl magstarkt att göra denna koppling mellan irakkriget och L- Rosing och sparka och beskylla någon för att vara en katastrof, ett lågvattenmärke av just Aftonbladet av alla tidningar? Mobbning brukade det kallas en gång i tiden. Jag har tidigare läst dina seriösa artiklar, men det här var inte bra. Säkert sålde detta lite mer lösnummer, men var det värt det?

Nu kommer inte mitt lilla mail till Peter Kadhammar ändra något på Aftonbladet eller i Peter Kadhammar, men har man inte något bättre att skriva om på Aftonbladet? Om Mr. Kadhammar tycker illa om skriverierna gällande Linda Rosing kontra Irakkriget så är det väl ändå inte Linda Rosing han ska hoppa på.

Ett ps.
Om jag nu har missförstått Herr. Kadhammars premiss med sin artikel så haltar ju artikeln i vilket fall som helst. Om Kadhammars intention var att försöka få oss att se det galna i nyhetsprioriteringen på redaktionerna, så är det ju likväl just redaktionerna som sätter dess tidningars dagordning. De skulle ju kunna välja bort snaskig journalism. Det kan inte bara handla om "vad läsarna vill ha", för vem säger att det är detta läsarna vill ha, bara för att det säljer lösnummer. Märklig matematik? Tänk själv efter om det är den typen av nyhetsprioritering du vill ha i media.

Stefan Lindblad
Konstnär & illustratör
http://intressant.se/intressant

1 comment:

Anonymous said...

Intressant tanke. Men om inte journalisterna själva får granska journalistiken och se det negativa i tidningars bevakning, vem ska då göra det?
Jag tycker att han i det här fallet gör helt rätt som skriver om tidningarnas konstiga nyhetsprioritering.
Att han kanske är onödigt elak och lite väl besk mot Rosing själv är en annan femma. DÄR gick han över gränsen även för mig.