Friday, February 02, 2007

Filmen Rocky Balboa rocks!

Filmen Rocky Balboa är en riktigt bra film. Jag var och såg den med Mia min flickvän/sambo. Självfallet satt en stereoidpackad rakad lirare snett bakom oss på ytterplast och väsnades i början men det kunde inte störa oss i slutändan. Filmen var för bra för det. Smaken är som baken, vissa filmer gillar man och vissa inte, men man kan inte ta ifrån det faktum att denna film är bra. Jag skulle ge den en fyra om jag nu var en filmrecensent, men nu är jag inte det. För mig är det obegripligt att man per automatik väljer bort och talar nedlåtande om Rockyfilmen. 1:an och nu den senaste har något som svenska filmare ännu inte fångat och greppat.

Det slog mig att båda dessa versioner är som italienska kvalitétsfilmer från 80-talet. En Ettore Scola film i bildarbetet, känslan i bildspråket.

Det som också slog mig var att denna film är som en seger för Sylvester Stallone själv. På något sätt har han själv blivit en underdog. Det är som om han här slagit underifrån och segrat. Precis som sin karaktär Rocky Balboa. Svenska filmskapare som sitter och sippar på vinglaset i en akademisk, kvasiintellektuell miljö har verkligen något att lära sig av denna film som i sin form är så enkel, rak och direkt och dessutom berättar något, säger något till oss alla. Och dessutom med riktigt bra skådespeleri. Jag var nära att fälla en och annan tår, hur crazy det än låter med tanke på att det är en Rocky film, men jag har blivit en softy... Ni som tvekar tveka inte längre, gå och se en bra film.

Filmens websida>>
Trailers>>

Stefan Lindblad
Konstnär & illustratör
http://intressant.se/intressant

No comments: