Tuesday, October 02, 2007

Illustratör, nya illustrationer

Illustratör visar nya illustrationer. Så skulle jag också kunna titulera det här inlägget. Alla nya illustrationer jag gör kan jag inte visa på min webbsida, www.canvas.nu eller om man så vill www.stefanlindblad.com, tidsbrist, men i alla händelser är det så att att en del de går in min blogg och tittar och läser och en del andra går in via min hemsida för att titta och läsa. Här är några nya illustrationer/teckningar jag lagt upp på min hemsida. Den första här bredvid gjorde jag i och med min och min sambo Mias resa till London.
Jag satt på Nero Coffee i Bayswater, London. Nära Notting Hill. En av alla dessa kafékedjor, men en som är riktigt bra, och detta ställe var speciellt trevligt. Det var en skön avslappnad känsla. En sån där känsla jag tycker kaféer i Stockholm börjat tappa.

Där i London, och för den delen även på Starbucks i Berlin, tillåts man sitta i sköna fåtöljer och få ta sig tid. I kontrast till Stockholm, min hemstad, där möblemanget har blivit mer obekvämt att sitta i, slamrigt och med en känsla av att vilja få ut människor snabbt, för att kunna sälja mer till nya kafébesökare. "Time is money" helt enkelt. I London och Berlin låter dessa kedjor en fortfarande få njuta av fikapausen. Väskorna här bredvid kom också till i och med resan till London. Vi satte oss ned på Portobello Road och tog en paus, och bredvid mig, till höger om oss, fanns alla dessa väskor.

Den tredje vektor illustrationen gjorde jag inte på grund av Londonresan, utan av andra skäl. Den gjorde jag i CorelDRAW. Ett utmärkt illustrationsprogram som också fungerar som layoutprogram. "Take The Trash" kallar jag den. Mer exempel på mitt bildspråk finns på hemsidan.
Stefan Lindblad
Illustratör
http://intressant.se/intressant

No comments: