Friday, February 22, 2008

CorelDRAW Unleashed User Conference 2008Det är bara inse, det finns ingen konferens eller event om CorelDRAW Graphic Suite X4 i Sverige 2008, som jag vet om i alla fall, men det finns en i Lucky Luke landet, Arizona, USA.

Om du känner för att göra en resa över atlanten, så finns det en konferens i Phoenix, Arizona, USA. Och den hålls dessutom av Foster D. Coburn III i egen hög person. Foster är en av de absolut främsta instruktörerna när det gäller CorelDRAW enligt Tony Severenuk på Corel, programföretaget, i Canada. Foster är även en Corel-Certified instructor och bästsäljande författare med mer än 8 böcker om CorelDRAW. Han är en av de personer som mer än de flesta vet hur man arbetar i, och instruerar i användandet av CorelDRAW Graphic Suite.

För att läsa mer om själva konferensen och om hur ni deltar, går direkt till "The CorelDRAW Unleashed User Conference" webbsidan. Klicka här >>

Jag såg vilka personer Foster satt ihop som instruktörer och föredragshållare och det är ett riktigt kompetent gäng. Läs mer om dem, klicka här>> Jag är lite imponerad av vilka han fått ihop. Om du eller ni inte har några planer för sommaren, och känner er för att resa till USA, då kan jag rekomendera en trip till Phoenix, Arizona, Grand Canyon delstaten och ta kursen CorelDRAW Unleashed User Conference 2008. Den kommer hållas 9-12 juli, 2008.

Själv kommer jag inte ha tid att resa till konferensen, men om jag hade tid skulle jag försökt åka dit. Jag har själv rest till Arizona och Phoenix vid tre tillfällen, och tycker det är en skön delstat med mycket att erbjuda. Och skulle ni vilja utforska delstaten mer före eller efter konferensen så kan jag rekomendera en tur tur till de röda bergen och staden Sedona. Och Jerome en charmig gammal gruvstad i bergen. Flagstaff med cafet Macy´s. Petrified Forest, Monument Valley, Grand Canyon och mycket mer.

Sedan 1993, har Unleashed Productions producerat kurser i CorelDRAW till människor överallt ifrån. 9-12 juli är under den hetaste perioden på året. Det är VARMT. Ca 30-40 + celsius, så det låter galet. Men det betyder också att hotellen har riktigt bra priser och erbjudanden. Vilket jag såg på Fosters webbsida att Unleashed Productions tar fasta på. På deras webbsida har de ordnat med erbjudande på Four-diamond Arizona Grand Resort, till just alla CorelDRAW Unleashed User Conference kursdeltagare. Erbjudandet är 139$ per natt. Men då talar vi om ett riktigt lyxhotell.

Ett annat helt okey hotell att bo på, om man vill bo med en lite mindre budget, och lägga pengar på annat än hotellet, så kan jag rekomendera ett annat hotel; La Quinta Inn Hotell Sky Harbor North. När jag precis kollade priserna på deras hemsida så var kostnaden för juli månad halva priset mot lyxhotellet: 63 $ per natt och totalkostnad på 189 $, plus lite skatt på det, amerikaner lägger alltid till lite moms just när man ska betala. La Quinta Inn, Phoenix Sky Harbor Airport, är nära flygplatsen som heter just Sky Harbor. Tänk på att nära flygplatsen är just riktigt nära stan. Mer eller mindre inne i stan. Det är inte som Stockholm och Arlanda, med långa förorts områden. Vi paratar om en stad som tycks aldrig ta slut. Hotellet har en egen shuttle som tar en fram och tillbaka till hotellet. Det är ett trevligt hotell i ett säkert område. Runt hörnet, promenadavstånd, ner på gatan finns Fry´s matbutik bland annat. Riktigt bra och stor butik, och öppet riktigt sent. Det finns även en liten trevlig Starbucks nära hotellet. Starbucks finns i gatuhörnet i samma riktning som Fry´s matbutiken och parkeringsplatsen. Det finns även en hel del platser att äta i detta område. (Thomas Road and 9925 W. Camelback Road, phoenix, Az ). Ett annat område att bo i är Scottsdale om ni söker fler hotell. Scottsdale är ett område med promenadavstånd till saker. Egentligen är Scottsdale en egen stad, men man märker aldrig gränsen mellan Scottsdale och Phoenix. La Quinta Inn ligger nära Scottsdale som är ett område många stjärnor väljer att bo i som jag förstått.

Hyr bil när ni är i Phoenix, det är mitt andra förslag, eller åk med taxi. Phoenix är en ENORMT stor stad. Rent sjukt stor stad. Och man måste åka bil. Det finns ett buss system, kollektivtrafik, men inget att rekomendera för den som ska åka runt i stan. Tro mig, det tar extremt lång tid att ta sig runt med buss. Men med bil och taxi så går det utmärkt. Det är lätt att köra runt i stan. Det finns flera taxibolag och det billigaste är Sunrise Cabs. Äldre bilar men bra. Åkt med dem själv. Åk och ha kul i Phoenix, Arizona och lär er mer om CorelDRAW!

Jag och Foster har träffats och haft en del kontakt, och han är en riktigt trevlig och korrekt person. Så ni kommer ha en rolig tid. Jag tycker detta är en sån bra CorelDRAW Graphic Suite konferens att jag därför gör reklam för den, och jag brukar aldrig göra reklam på det här sättet, som ni kan se på min blogg.

Stefan Lindblad
Illustratör, grafisk form, konstnär
Själv användare av CorelDRAW Graphic Suite sedan långt tillbaka.


No comments: