Wednesday, April 30, 2008

CorelDRAW Conceptshare, utbyta & kommentera projekt

Det nya CorelDRAW Conceptshare som kommer med nya CorelDRAW Graphic Suite X4, är ett riktigt bra tillägg och verktyg. Det är ett utmärkt sätt att i uppdrag och projekt med sina kunder eller medarbetare, dela med sig av, kommentera både med text och tecknade kommentarer osv.

Som frilansande illustratör har jag redan använt mig av CorelDRAW Conceptshare och det har visat sig fungera alldeles utmärkt. Det man gör är att exemplevis ladda upp en illustration i ett projekt till sitt konto, workspace. Sedan skickar man en inbjudan (Invitation) till sin kund eller medarbetare. De kan därefter logga in på sidan och skriva kommentarer och teckna med en penna för att visuellt förklara något. Chatta via chattfönster och mer, och allt detta även när man alla är uppkopplade samtidigt, eller när man själv väljer att logga in. På detta sätt kan man snabbt kommunicera om projektet.

För att läsa mer om detta gå till Corels blog på Coreldraw.com.
För oss som redan använder CorelDRAW Graphic Suite X4, vi kan enkelt innefrån våra program CorelDRAW X4 och Corel Photo-Paint X4, antingen gå online via Conceptshare docker fönstret eller via Arkiv>Publicera till Conceptshare.

Prova, det finns ett gratis konto för mindre projekt, och för större projekt, och dessutom med kryptering, finns större konto som man betalar för. Här en ytterligare liten bild på hur det hela fungerar.


Stefan Lindblad
Illustratör, grafisk form, konstnär
http://intressant.se/intressant

No comments: