Wednesday, August 20, 2008

Spelet, Hegas förlag, mina illustrationer och omslag - ISBN 9789186651879

Nu har den nya boken "Spelet" av KG Johansson, utgiven av Hegas förlag kommit ut.

Jag gjorde dels själva omslagets framsida, och illustration till omslaget i sig, samt illustrationerna inne i boken. Sammanlagt 8 illustrationer med omslaget och 7 illustrationer i svartvitt inne i boken. Det var ett riktigt roligt uppdrag. Tack Hegas.

ISBN 9789186651879, 978-91-86651-87-9


Bokens handling:
John spelar dataspel. Han kan sitta i timmar, dagar och nätter framför datorn. En natt blir han uppringd av en okänd man. Under stor dramatik får John ett nytt spel. Och det spelet börjar förändra honom. Han känner inte längre igen sig själv. En riktigt spännande bok om mystiska samtal, hemliga möten och våldsamma biljakter. Men också om dataspel som omedvetet förändrar en människa. Elever på Nyhamnsskolan fick läsa manuset till boken, och de tyckte det var en av Hegas absolut bästa böcker.
Recensioner på boken lyfter trevligt nog upp även illustrationerna. Läs nedan:

Musikern och författaren Kjell-Gunnar Johansson har skapat en spännande bok av hög kvalité som bör fascinera många typer av läsare. Det handlar om John som en dag får ett datorspel av en mystisk man. Han dras in i spelet och fastnar trots att han märker att det går ut på att döda terrorister och syftet med spelet är att göra spelaren till rasist. Sedan vill den mystiske mannen ha tillbaka spelet och en hotbild skapas mot John och hans vän Sofia. Lika snabbt som de dras in i spelet fastnar jag i boken. Den är välskriven och har en stor detaljrikedom och är lättläst, med stor stilsort och andra knep för att underlätta läsningen. Berättelsen är illustrerad av konstnären och illustratören Stefan Lindblad. Det är otäcka bilder tecknade med svart tuschteknik. Författaren och illustratören handskas med det brännheta ämnet rasism på ett storartat sätt. - Anna-Karin Lindh, Bibliotekstjänst AB

Redan på första sidan antyder texten att något spännande nog kommer att ske, vilket också blir fallet. Det är en kuslig berättelse och tyvärr ganska verklighetstrogen. Högstadiekillen John får felaktigt i sin hand ett dataspel, vars innehåll går ut på att smygande styra spelarens tankar, så att man efter ett tag är en fullständig rasist, som avskyr alla muslimer. John och hans kompis Sofia märker hur fort fördomar får plats hos dem, när de testar spelet, och de funderar över hur ett sådant här spel kan styra ett helt folks tankar i en viss riktning. Boken är mycket lättläst med korta stycken, korta meningar och enkelt ordval. Några få svartvita tuschillustrationer passar utmärkt till texten. En bok som ger en spännande läsupplevelse, men som också utgör ett fantastiskt underlag för samtal runt ämnet fördomar och rasism. - Lena Franzén, Bibliotekstjänst AB

Hoppas de som läser boken får lika roligt som jag, som fick möjlighet att teckna och göra illustrationerna och omslaget.

Stefan Lindblad
Illustratör & konstnär
http://intressant.se/intressant

2 comments:

KG Johansson said...

Tack för fina illustrationer!

Stefan Lindblad said...

Tack KG!

Det var en bra och spännande bok att få illustrera!

Stefan