Monday, February 23, 2009

Photo-Paint & CorelDRAW batch process & recorder - en kärleksaffär
Jag har en kärleksaffär med Corel Photo-Paints Batch Process och Script Recorder. På riktigt :-)

Många nya användare av ett program vet inte, av uppenbara skäl, om allt det som finns i ett program som exempelvis Corel Photo-Paint och CorelDRAW (CorelDRAW Graphics Suite ). Jag minns alla illustrationsuppdrag med stora bildmängder jag har gjort och som jag behövt konvertera från originalfilens filformat CDR eller CPT , till JPEG-filformat. Om jag hade vetat det jag vet idag, då skulle jag på allvar ha sparat en halv till en dags arbete, på att bara göra omvandlingen av alla bilder till JPEG.

Kort sagt, lära er mer om Batch processer och skripten i Recorder i Corel Photo-Paint & CorelDRAW och om hur ni kan använda Batchprocesser för att att snabba på och förenkla ert arbete. Batch Process i Corel Photo-Paint & CorelDRAW kan hittas via Fönster> Docker (Dockningsfönster) > Recorder eller direkt via kortkommandot Ctrl + F3.

Jag kom att tänka på detta igen, och ville bara fick tipsa om det, nu när jag själv har avslutade ett storyboard för en 20 minuters kortfilm, med mer än 70 illustrationer. Med alla de illustrationer som utgör ett storyboard, som alla var tvungna att konverteras till JPEG, bokstavligen en halv dags arbete, tog mig mindre än 3 minuter. Otroligt men sant.


Stefan Lindblad
Illustrator & konstnär


No comments: