Wednesday, February 24, 2010

Artikel till CorelDRAW X5 - "Insights from the Experts"

Under sommaren 2009 blev jag tillfrågad av Corel Corporation, och fick uppdraget att skriva en längre artikel med tutorial inslag. Corel Corp. frågade vad jag skulle vilja skriva om, och de gillade mitt förslag, om hur man gör en illustration och ett bokomslag från ax till limpa, från att kunden ringer och boken finns i ens hand. Artikeln är till "Insights from the Experts", en tryckt bok som medföljer boxversionen, samt tillgänglig direkt inuti programmet CorelDRAW Graphic Suite X5

Nu har programsviten CorelDRAW Graphic Suite X5 precis kommit ut på marknaden. Det släpptes officiellt igår. Det går redan nu att köpa ( nedladdas) och i mars kommer boxversionen.

Läs mer och se mer bilder här>

Stefan Lindblad
Illustratör, konstnär & grafisk form.3 comments:

Sanna said...

Hej!
Jag försökte hitta någon mailadress till dig men hittade ingen så jag skriver här. Jag undrar om du skulle vilja berätta lite för mig om hur du jobbar och vilka utbildningar du har gått och så. Jag är nämligen själv intresserad av att bli illustratör och skulle tycka det var väldigt intressant att höra lite information från någon som faktiskt befinner sig i branschen och jobbar med detta. Min mailadress är: sannaarvid@hotmail.com.
Ha det bra! /Sanna

Stefan Lindblad said...

Hej Sanna!

Det var bäst att fråga via bloggen så det var bra att du gjorde det.

Jag får den fråga du ställer förhållandesvis ofta. Och svarar numer på dessa frågor via mina olika inlägg här på bloggen. Både på svenska & engelska språkbloggen.

De skolor som finns, sök efter skolor som finns via nätet. Och de som passar dig bäst helt enkelt.

Utöver min blogg och webbsida rekomenderar jag en titt på Svenska Tecknares webbsida. www.svenskatecknare.se samt www.coreldraw.com

Coreldraw.com för att visa vilka program jag använder: CorelDRAW & Corel Photo-Paint. Wacom digitala ritplatta samt traditionella vertyg: papper, penna, tusch och you name it.

Sök gärna lite djupare i bloggen via sökfältet vid fotot av mig, så finner du lite olika texter jag skrivit i ämnet.

Hälsningar
Stefan

Stefan Lindblad said...

Och här en text av mig med en länk som är riktigt bra

http://stefanlindblad.blogspot.com/2009/08/illustratorer-designers-som-frilansar.html