Sunday, April 25, 2010

CorelDRAW Graphics Suite X5 - Att snyggt packetera ett dataprogramJag läste en artikel i Cap &Design om Adobe creative CS5 nya förpackning. Okey, det ser hyfsat men ändå traditionellt ut. Varken bra eller dåligt. Inget negativt. Det ser helt enkelt okey ut. Eftersom Cap & Design är Cap & Design så är tidningen som vanligt väldigt Adobe-orienterad. Allt Adobe är bra, men allt annat lämnas onämnt. I stort sett. I alla fall när det gäller andra programmakara som inte heter Adobe, Microsoft eller Apple. (Samma artikel publicerades i Computer Sweden)

Jag använder mig som många vet av CorelDRAW Graphics Suite X5 (CDGSX5). Och till denna nya version så blev jag tillfrågad av Corel Corporation om jag ville skriva en artikel till deras "Insight from the Experts" till nya versionen av CDGSX5, vilket jag självfallet ville. Och nu fnns min artikel med där. Och därför kan jag kanske uppfattas som partisk av vissa.

Packetering av ett dataprogram. Corel har löst detta helt annorlunda än hur Adobe gjort, de har tryckt en mycket användbar och snygg fyrfärgsbok i en slip-förpackning med program DVDn inuti själva boken. Detta gör att värdet av boken, programpaketet höjts vsentligt. Helt plötsligt finns det tonvis av intressant och användbar information. Detta är med andra ord inte pappersförpackningen du slänger iväg. Detta är något du har använing av och kan ha framme vid arbetsbordets bokhylla. Den Svenska tillika Finska språkversionen kommer dock i en lite kompiremerad bokversion. Just på grund av att den vänder sig till två språk. Detta innebär att exempelvis "insights from the Experts" - artiklarna endast nås direkt via programmet i digital (PDF) form.

Kolla gärna in filmen, presentationen Corels ena product manager Gérard Metrailler gjort. Enkelt, snyggt och ja, hur kul som helst!

Njut ni som köper CorelDRAW Graphics Suite X5!

Stefan Lindblad
illustratör & konstnär


No comments: