Tuesday, June 01, 2010

The Guidebook CorelDRAW Graphic Suite X5 - Min artikel med & ett utmärkt dataprograms utgåva
Som jag nämnt tidigare så skrev jag en artikel till "Insights from the Experts" som numer ingår i "The Guidebook" som är ett slip case med en medföljande programDVD. Här lite bilder jag tog som visar lite närmare hur det hela ser ut.

CorelDRAW Graphic Suite X5 är nu sen några månader ute. Programsviten kommer denna gång ut i en riktigt användbar och fin utgåva i form av en bok på över 300 sidor i fyrfärg packad med tips, handledning och artiklar som djupdyker lite extra i olika ämnen av vitt skilda slag. Där man ser lite av bredden på användares arbetsområden. Det är den så kallade "Guide book" som nu fått en helt ny innebörd, där program-DVDn finns inklistrad inuti bokens pärm. (Se bildexempel).

Det är alltså den allra senaste versionen av den programsvit jag själv använder mig av.  Därför inte så konstigt att jag skriver om den här versionen. Innan jag skriver vidare - jag har bidragit med en lite längre text, artikel, till "The Guidebook", sektionen kallad "Insights from the experts" som det framkommer på en av bilderna. Min artikel handlar om "från ax till limpa" om hur man får ett illustrations och bokomslagsuppdrag från ett förlag och färdigställer det till tryck.

För mig är det ett litet mysterium varför Cap & Design vårt lands så kallade magazine för grafiska formgivare, en del illustratörer, fotografer och annat allmänt, väljer att inte ens nämna den senaste utgåvan av CorelDRAW Graphic Suite X5. Speciellt när de gör en lite längre utläggning om Adobes senaste packetering av Adobe CS5. Jaja det är i Sverige en Adobefokuserad värld till synes den grafiska världen lever i men ändå, är inte detta lite löjligt om inte märkligt och aningen fattigt av Cappen?

Detta är inte för att jag själv finns med i boken, utan jag tycker verkligen det är märkligt. För borde inte detta vara presis något som Cap & Design skulle uppmärksamma?
I vilket fall som helst, ni som sett utgåvan, köpt den eller tänker köpa den - grattis!En liten youtube film som visar lite mer skrev jag tidigare om här >

Uppdaterat: Jag har fått veta att den svenska versionen av guideboken som säljs som den svenska versionen, på grund av att den ges ut med flera språkversioner, har ett lite mer komprimerat upplägg än den engleska, tyska och andra större språk. Så för de som köper den engelska språkversionen så får ni mer så som jag beskrivit här. Det vill säga en artikel som min och andras i "Insights from the experts" fås via programmet i digital form. Ja svenska är ett mindre språk trots allt när man ska dela med det finska i samma bok.
Men trots detta är detta fortfarande en utmärkt utgåva.

Stefan Lindblad
Illustratör & konstnär


1 comment:

Anonymous said...

Var får man tag i den svenska utgåvan av Guideboken då ?

Mvh / Elisabet
issbisss@hotmail.com