Sunday, July 25, 2010

Utmärkt B&B i Mariefred - lilla staden vid vattnet
Ibland kommer man till ett bed & breakfast eller hotell  som är precis så där mysigt och trevligt som det ser ut på deras webbsida.

Mia & jag tillsammans med Bella vår hund åkte iväg tre dagar för en två dagars hundkurs strax utanför Mariefred .
Vi tog en tre dagars minisemester om man så vill. Vi hade tre roliga och trevliga dagar. Vi träffade trevliga människor. Såg vackra omgivningar, en mysig stad och lite historisk bygd runt omkring. Och en rikigt bra hundkurs naturligtvis - och vi bodde på ett utsökt Bed & Breakfast i Mariefred bara en timmes bilfärd söder om Stockholm.

B & B " Skomakargården "drivs av Maria & Klas Welander och är beläget i ett äldre hus, bakgård om så vill mitt i stan. Kan inte bli mer centralt. Några minuters promenad till hamnen och  Gripsholms slott.


Kultur - en historisk plats från viking och eller bronsåldern.
Ca 10-15 minuter med bil utanför Mariefred ligger ett minst 1000 år gammalt Vikinga eller bronsålders gravfält med en "skeppsättning" som väldigt lätt nås med just bil - "Åsa gravfält" . Denna historiska plats och trevliga lilla utflyckt har en storslagen utsikt över landskapet precis vid vägkanten. 

B&B Skomakargården var utmärkt. Rummet var mysigt och vackert restaurerat, inrett och dekorerat med ett litet fönster mot innergården med eget badrum & toalett. TV och AC i rummet. De serverade en utmärkt, god, välsmakande och näringsrik frukost med nybakt bröd. En mycket trevligt inredd matplats att både äta frukost men också att sitta i på kvällen kollandes min email med min laptop. Frukost började vid 8. Maria Welander hade verkligen brytt sig om och anpassat frukosten så både Mia och jag kunde äta av den. (Jag har varit på bra hotell tidigare som helt enkelt inte får till det för att vara ärlig.) Vi kände oss väl omhändertagna och välkomna. Det finns 6 rum tror jag varav 2 är på loftet som vår rum.

Möjligen hade det rum vi hyrde, som är tillåtet att ha en hund i, en alltför brant trappa att gå upp för med en 21 kilos hund i, jag tror vi alla blev imponerade av Bella som tog sig upp :-) Kanske hade det varit lite enklare med ett rum i markplan som rum för husdjur.

Det var en fröjd att sitta på innergården och äta frukost, koppla av med en god bok på kvällen, en morgontidning till frukost och bara umgås. 

Rekommenderar Skomakargården till alla som ska till Mariefred, antingen på semester, affärer eller kongress runt hörnet.


Stefan Lindblad
Illustratör & konstnär

No comments: