Tuesday, October 05, 2010

Corel PHOTO-PAINT X5

För dem som inte behöver Photoshop specifikt, och mer behöver en grafisk programvara som inkluderar ett professionellt bildredigerings- & illustrations verktyg, ta en titt på CorelDRAW Graphics Suite, som innehåller CorelDRAW och Corel Photo-Paint. Jag vet att vissa människor som köper CorelDRAW Graphics Suite köper för endast CorelDRAWs skull, installerar hela sviten och glömmer, eller vet inte ens om att de även installerar Corel PHOTO-PAINT samtidigt. Ett professionellt bildbehandlingsprogram.

Där fotografer kanske letar mer efter ett bildredigeringsprogram, söker en illustratör som jag själv som dessutom gör grafisk design efter en programvara som möjliggör Illustration, layout och bildredigering.
Illustration i sig handlar inte bara om att teckna och måla vilket många verkar tro. Illustration handlar om att illustrera "något". Som sådan kan det innebära teckna och måla ja, men det kan också vara collage "mixed media" tekniker. Jag exempelvis använder omånga gånger mina egna fotografier som behöver bildbehandlas och bearbetas.

Jag ogillar inte alls Photoshop som är ett utmärkt program som de flesta känner till, men när jag hör från frilansare, illustratörer och grafiska formgivare som precis köpt CorelDRAW Graphics Suite och samtidigt berättar att de dessutom köpt Photoshop eller Paintshop Pro helt enkelt för att de inte visste att Photo-Paint existerade och installerades med CorelDRAW. 

Om du är i en situation där du tänker köpa CorelDRAW och ett program för bildredigering prova CorelDRAW Graphics Suite och Photo-Paint. Jag rekommenderar det då jag använder det själv proffessionellt på daglig basis. Där Photo-Paint har lite att ta i igen för att komma ikapp Photoshop när det gäller vissa saker så är det i allra högsta grad ett professionellt bildredigeringsprogram. Å andra sidan CorelDRAW står inte alls efter något annat vektorillustrations program, det är bara Cap&Design i Sverige som inte fattat det ännu ;-) Men så använder de själva bara Adobe program på sin redaktion, därav att de inte skriver om det.

Läs lite mer om det här>

Stefan Lindblad
Illustratör, konstnär och grafisk form

No comments: