Monday, April 18, 2011

Börjesson och hundar som attackerar

Jag är ingen hundtränare, endast hundägare. Jag vet inte heller mer om vad som fick en rottweiler att attackera Barbro Börjesson än det som står i artikeln, men hennes kommentar i slutet av artikeln i Expressen gör mig minst sagt irriterad. Hennes slutkommentar i artikeln är “ Man ska inte bara uppfostra sin med hund godis. Man måste kunna behärska den också”. I det här måste jag ju även ifrågasätta artikelförfattaren Erik Högström. Han bara skriver rakt upp och ned utan någon sorts uppföljning eller ifrågasättande.

Jag är ingen hundexpert men Börjesson är för min egen del den jag minst skulle vilja ha i min hunds närhet. När jag ser hur hon får hundägare att slänga nycklar, strumpor, koppel och annat löst material på hundar som hon tränar, då har jag sett nog av hennes metoder.

Vem vet, kanske det var rätt att avliva rottweilern. Jag har ingen aning, men Börjesson, vad gjorde hon som förandledde att hunden attackerade henne? Det framgår inte. Slängde hon åter igen en nyckelknippa eller ett strypkoppel med kedjor på rottisen?

Om någon slänger prylar på mig då slänger jag tillbaka. Vem vet om Börjesson betedde sig som en ärthjärna och skrämde och pressade hunden i fråga. Hunden avlivades på stört. Allt låter bara tragiskt. Frågar mig varför hennes träning av hundar utgår från bestraffning istället för uppmuntran.

Experten Börjesson, ja hon må vara erfaren på sitt sätt, men det är som med kirurger, bara för att de är utbildade kirurger betyder det inte att man vill ligga under just deras kniv. Det finns bra som dåliga kirurger. Så även med hundexperter. Börjesson är säkert en trevlig person privat, men kasta prylar på djur har liksom aldrig varit min kopp te.

 

Stefan Lindblad

1 comment:

Marie said...

Instämmer helhjärtat, får mycket bättre resultat med min hund (Ridgeback) genom belöningar och uppmuntran. Rottweilern kanske fick nog, helt enkelt? Jag kan inte heller uttala mig om situationen, men att kasta påsar med flaskor på hundar som skäller är idioti i min bok.