Thursday, June 30, 2011

Adobe Reader, Acrobat en PDF längd gräns för riktigt stora bild & document-format – CorelDRAW har det inte

Adobe Reader, Acrobat har en PDF längd-begränsningen för stora & dokument-bildformat. I motsats till andra filläsare och program, såsom CorelDRAW från Corel. Varför är det så?

Om detta inte är fallet då jag kan vara felinformerad. Men om jag inte är det, då kan det vara bättre för dig att använda CorelDRAW om du arbetar med storfomat för utomhusbruk eller din digitala PDF läsare. CorelDRAW och CorelDESIGNER har alltid varit respekterade och ofta används de av skylttillverkare i många länder runt om i världen. Fastän ofta detta inte nämns i vissa medier.

Just detta ämne kom upp i ett diskussionsforum Alan Drury som äger och driver www.adsignwriting.co.uk  i Storbritannien / England och arbetar som skyltmakare, sign maker, i sitt eget företag, har mött på just detta faktum. Han skapade i CorelDRAW X5 en digital banner i storleken 6 x 0.5 meter (ca 200 inches, CS5 har tydligen en gräns upp till ca 220 inches). Men märkte att trots att CorelDRAW (program som ingår i CorelDRAW Graphics Suite ), enkelt både skapar och läser / visar stora storlekar i så stora format och större än så, kunde han inte använda PDFläsare från Adobe, såsom Adobe Reader & Acrobat. Han blev tvungen att använda ett annat program för visning. Detta kan te sig enkelt, men för den som först tror att det är ett problem i CorelDRAW och eventuellt använder Adobe Illustrator eller InDesign istället blir inte klokare, och speciellt inte roligt om det innebär en investeringskostnad i tro att  det är CorelDRAW som bråkar, när problemet ligger hos Adobes program.


Men återigen varför är den gränsen där? Jag vet inte men jag kan filosofera över det, och en orsak kan vara att Adobe Illustrator och Adobe In design inte kan skapa eller hantera sådana stora dokument / bilder.
Men du löser detta genom att öppna dina CorelDRAW skapade PDFer i andra PDFläsare så som Foxit Reader eller CutePDF från andra företag än Adobe.

 

Stefan Lindblad
Illustration, grafisk design & konst

No comments: