Friday, June 10, 2011

Fjantigt och oförskämt av Aftonbladets Karin Magnusson och Oisin Cantwell

Fruktansvärt fjantigt och oförskämt av Aftonbladets Karin Magnusson och Oisin Cantwell att dra upp en film som skulle visa på Zlatans oförskämdhet mot "små fans" som väntat hela dan för att få en bild med Zlatan.  Se klippet här http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/inrikes/article13149585.ab?start=223

Killarna är inte 12 år, utan äldre tonår. Ena killen lika lång som Zlatan. Människor som bara vill få bilden att visa upp för sina polare - helt förståeligt men det är inte småkids vi ser i filmen. Vilket någon nu säkerligen fått tjäna pengar på att Aftonbladet visar deras film på webbsidan. Vi talar inte SVT Uppdrag granskningsnivå här.

Och för övrigt Karin Magnusson, titta igen, handen från killen som du anser blir dissad har armen där. 

För övrigt Zlatan stannar till och låter sig bli fotad med fansen. Att sen en ytterligare kille till vill bli fotad. Ja, ja big deal.

Ta bort Zlatan ur bilden och sätt vilken annan megakänd & hårt påpassad person som helst i samma situation  och du ser att det är fullt legitimt och mänskligt att få reagera som han gör. Ibland orkar man inte. Vi talar inte om en allsvensk spelare utan en världsspelare. Oisin Cantwell drar upp att det skulle typ daltas med Zlatan. Och Karin försöker göra detta till en stor nyhet. The scope of the day. Yeah right. Sicken tossighet. Nej Oisin Cantwell det är du som är missunsam. Det är du Karin Magnusson som är sensationsökare. Ni två borde tänka om. Är detta ert journalistiska patos, arv or what have you. Good Luck! Trevlig resa!

Robert Laul är den ende av de tre som är mänsklig och ser saker i sitt perspektiv. Tack Laul, skönt att du finns.

Något som inte är endast "svenskt" men ändå så typiskt svenskt är missunsamhet. Sensationssökande och braskande över - ingenting. Detta var inte första gången och inte den sista tyvärr.

Jag utbytte i vintras några snabba ord med Robert Laul när han satt med sin kollega på ett café i Globen, plan 2. Jag gick fram  utbytte ett par snabba ord, likt en annan gång när Simon Bank kom in på ett annat fik i söderort och vi också  utbyte ett par ord, men inte klistrade jag mig kvar som om de alla var allmänt gods. Vilket dessa “små kids” gjorde.

Nu kommer den vanlige Zlatanhataren gå igång igen och allt det där fjantiga skitsnacket.

Näh, nu måste jag jobba med lite illustrationer och form igen, efter att ha ägnat denna icke-nyhet ännu mer uppmärksamhet.

 

Stefan Lindblad
Illustration, konst, grafisk form.

No comments: