Wednesday, June 22, 2011

Ville och Monstergäddan–ny illustration & bokomslag till Berghs FörlagEn ny bok från Berghs Förlag kommer i höst. Detta har jag nämnt tidigare. Jag har gjort illustrationen och bokomslagets formgivning. Författare är denna gång Martin Jonols.
Det här är den första boken jag fått göra för Berghs Förlag. Det har varit en riktigt rolig resa och hoppas det kommer fler tillfällen.
Vid skrivande stund ligger boken för tryckning och är alltså inte tryckt ännu, men boken är officiellt ute på Berghs Förlags egen webbsida. Och så även på min.
När jag först satte mig ned för att göra illustrationen till boken undrade jag efter en stund:  hur gör man en historia om fiske spännande som omslagsbild. Det var en utmaning. Jag hoppas läsare och köpare tycker jag lyckats.
Här ser ni omslaget i sin helhet så som den kommer se ut. Jag har tillåtit mig skeva till bilden för att imitera hur boken ser ut när den står upp på ett bord och är öppen. För att ge känslan av fram, rygg och baksida. När den tryckte boken kommer i min hand så byter jag ut bilden till den korrekta. Håll till godo och en trevlig sommar!

Köp boken:
Adlibris>
Bokus >Stefan Lindblad
Illustration, grafisk form och konst

No comments: