Friday, July 15, 2011

Upptäckt Content Manual X5 – CorelDRAW X5 ännu?

Du som använder CorelDRAW Graphics Suite kanske vet vid det här laget att en av många generösa saker med företaget Corel i Kanada är att de med sitt grafiska program CorelDRAW Graphics Suite, lägger till en massa bra gratis material. Som exempelvis 1000 fonter, typsnitt, bilder både som bitmap och vektor.

Om du använder CorelDRAW X4 då kanske du har en ringbunden bok med allt tryckt och enkelt att titta på när du söker referensmaterial.

Med CorelDRAW X5 finns den boken fortfarande med, men denna gång som en PDF. Gå via Start/program/CorelDRAW…/Dokumentation/Content Manual – som den heter på engelska.

När jag illustrerar eller gör ett bokomslag eller flyer, tittar jag ofta på referensmaterial. Det är en del i processen. I content manual finns typsnitt/fonter en riktigt stor mängd bilder, både bitmap och vektorbilder. Bland annat en del blommor och andra ornament. Mycket kommer jag aldrig använda medans annat mycket väl kan komma till hands. Och sen att de helt enkelt är bra att ha som referensmaterial.

Det är värt att ta en titt på!

 

Stefan Lindblad

No comments: