Sunday, October 30, 2011

En mästare och lärljunge hjälper varandra


Zlatan Ibrahimovic är nu 30. Jag hoppas att han kommer fortsätta spela i minst 5 år till. På så sätt kan vi som älskar han konst på planen få möjlighet att se honom spela och måla sin konst på planen i Brasilien, skulle Sverige kvalificera sig för VM i fotboll. Passion, artisteri, taktik och briljans är bara några ord som passar perfekt det vackra spelet fotboll, och bra spelare som personifierar just det, bör spela i Brasilien.

Jag läste i morse en artikel, skriven av Jennifer Wegerup, Aftonbladet sportsidorna, om honom och spelet mellan Roma - AC Milan. Zlatan gjorde två nickmål, och hade han satt den när han låg i luften på volley, ja då han replikerat ännu ett signerat mål.

En vacker, poetisk och symbolisk bild medföljer artikeln. En bild som visar Zlatan Ibrahimovic och Thiago Silva (från Brasilien).

Om du gillar att se poetiska fotbollsbilder, och bilden är poetisk och full av symbolik, klicka denna länk: http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/internationell/italien/article13859050.ab

Bilden är från när matchen är slut och Zlatan Ibrahimovic efter matchen hukar sig ned för att få ny kraft, kanske spyr han, och Thiago Silva som kommer med en hjälpande hand.

Brothers in Arms. Mästare och lärjunge. Två kollegor. Två vänner. Två som bryr sig om varandra.

Vackert.

Liksom spelet.

 

Stefan Lindblad
Illustration, grafisk form & konst

No comments: