Sunday, January 08, 2012

Corel köper Bibble Labs, Bibble PRO

Corel och Bibble Labs har nu gått med ett officiellt besked som kommer mer i detalj presenterass på CES-ässan. Där meddelas det att Kanadensiska COREL har sen ett halvår tillbaka köpt företaget BIBBLE LABS. Bibble Labs som tillverkat programmet Bibble PRO. Ett alldeles superbt program för bildbehandling av RAW bilder och bildbehandling därtill.

CorelDRAW Graphics Suite har sedan version X4 och X5 erbjudit sitt eget RAW lab i programmet Corel Photo-Paint, motsvarigneht till Photoshop som ingår in CorelDRAW Graphics Suite. För de som arbetat med RAW-bilder har RAW i Photo-Paint funits där, men då Bibble PRO trots allt funnits och utvecklats under en längre tid än Corels eget RAW lab, så är det inte konstigt att Bibble PRO varit ett alternativ för många.

Nu väntar vi och ser hur Bibble PRO kommer integreras med Corels PaintShop PRO och eventuellt Corel Photo-Paint. Jag har ingen inside info om detta, men hoppet är förstås att integrationen görs till både PaintShop Pro och Corel Photo-Paint.

Här pressmeddelandet från Jeff Stephens på Bibble Labs http://support.bibblelabs.com/forums/viewtopic.php?f=84&t=19655

 

Mer  information följer.

 

Stefan Lindblad

No comments: